11.27.2007

Представят новия албум на Ману Чао



На 30 ноември от 21:00 в Дома на киното официално ще бъде представен новият албум на Ману Чао "La radiolina", както и клипът "Rainin' in paradize", режисиран от Емир Кустурица.

Също така ще бъдат показани музикални клипове, документални кадри и концертни записи.

Музиката на французина с испански корен Ману Чао е истинска мозайка от влияния, която не се съобразява със строгите жанрови особености и географски граници.

Рожденото му име е Оскар Тремор. Неговите родители са испанци, но той се ражда на 26 юни 1961 година във френската столица Париж. Баща му Раймон е уважаван испански писател.

През тийнейджърските си години Ману се поддава на влиянията на английската пънк сцена. Заедно с брат си Антоин свирят под името Mano Negra - названието идва от испанска анархистка организация.

Ману Чао и хората, които гравитират около него, се отдават на абсолютна импровизация и свобода на творчеството. Те пеят на много езици и се потапят в най-различни култури.

През 1995 година бандата се мести в Испания, където Ману създава поредната импровизирана формация под името Radio Bemba Sound System, в която свирят и хора от Mano Negra.

През 1998 г. излиза първият му солов албум - "Clandestino", който бързо става платинен.

В творбите си най-често пее за живота, любовта и проблемите на хората от третия свят. През 2006 прави едно от най-посещаваните турнета в САЩ.

„La Radiolina" е петият солов албум на изпълнителя.
by www.news.ibox.bg

Не пропускайте да посетите и сайта на Ману Чао www.manuchao.net, където ще намерите много песни - нови, стари, ремикси на стари, както и клипове и изпълнени на живо. Каквото и да си говорим, Ману Чао е един от най-големите живи музиканти. Музика, която зарежда с позитивна енергия за дни напред. На някой да му е писнало от Ману Чао?!?

No comments: